Noen refleksjoner inn mot natten…

LAKENSKREKK» og andre sengeproblemer.

«Å FINNE SENGA»
En god del FB-brukere kunngjør jevnlig at de sliter med dette med meldinger som: «Nei, nå skal jeg prøve å finne senga her». Analyser av forekomsten av slike utsagn tilsier at problemene er størst på nattetid og i helgene. Men fortvil for all del ikke: Nyere forskning viser at det finnes løsninger!

En metode som har vært mye brukt oppigjennom tidene er å ha senga på en fast plass slik at det er lettere å huske hvor den til en hver tid befinner seg. Ytterligere forenkling oppnås ved å gi det rommet hvor senga er plassert et navn som kan fungere som veileder og pekepinn, slik som soverommet, sovealkoven, sengekammeret m.m.

Dersom man likevel opplever at senga stadig vekk flytter på seg kan det være lurt å utstyre den med hjul for lettere å få den tilbake på plass. For å unngå skader må man da være svært forsiktig med å «hoppe til sengs» hvis ikke hjulene er låst. Å «gå til sengs» anbefales uansett ikke, da dette kan skade fjærer og polstring i madrassen.

En helt nyutviklet metode er: Overvåking av seng – bruk av GPS. Det monteres da GPS Sender til senga og installeres programvare for utveksling av data mellom GPS og PC. Det er flere fordeler med dette, bl. a. vil det til en hver tid kunne avleses en sporlogg som viser sengas forflytninger gjennom døgnet, og ved hjelp av funksjonen: Beregn sengerute vil det å finne veien til senga bli svært enkelt med lettfattelige instruksjoner underveis, f.eks. slik: «Til venstre og gjennom døra» – «Opp trappa» – «Første dør til høyre» – «To meter rett fram» – «Du har nå funnet senga»! Det går rykter om at det også vil bli utarbeidet applikasjoner til dette på Facebook.

sengehjul

«Å TA SENGA»
Det registreres stadig vekk FB-brukere som påstår at de skal: «ta senga». Dette er særdeles dårlig gjort i forhold til de som allerede i utgangspunktet har problemer med å finne den! Det sier seg jo selv at senga ikke lar seg finne dersom noen har tatt den… Hvis du utsettes for slike trusler bør du øyeblikkelig sjekke soverommet og om nødvendig låse det av når du ikke har anledning til å være tilstede og passe på!

missbed

«LAKENSKREKK»
Dette brukes av mange som forklaringsmodell til at man ikke går og legger seg. Men slapp av – det er ingen grunn til å være redd! Et laken er egentlig bare et stort tøystykke som brukes til å dekke underlaget (madrassen) i ei seng med, og de er ikke farlige!
Dersom du kjenner at det bites i deg etter at du har lagt deg til for å sove er det enten midd,»krabbe til køys» eller andre sengepartnere som forårsaker dette, og svært sjelden selve lakenet!

Her er noen tips til enkle tiltak som kan virke skrekkreduserende og tilvennende i forhold til lakener:
Lakenskrekk starter gjerne med at man er litt putevar. Dette kan motvirkes med å få sydd puter under armene. Putekrig kan også virke positivt under de rette forutsetninger.
Kjøp lakener som har farver og motiver som virker tiltalende på deg. Til barn kan dette f.eks. være: Ole Brumm, prinsesser eller pusekatter. Til voksne er det svært individuelt hvilke motiver som appellerer, alt etter kjønn og legning og hver enkelts fantasier…
Bruk lakenstoff aktivt i flere sammenhenger slik at du venner deg på lakenberøring gjennom hele dagen. Av bomullslakener kan det syes skjorter. Frottélakener kan klippes opp til håndklær. Vær forsiktig med å «kaste inn håndkleet» på soverommet, da dette kan virke forstyrrende hvis noen ligger og sover.
En annen mulighet er å ta på seg hele lakenet for å bli fortrolig med det gjennom rollespill! Se eksempler her på hvordan barn kan leke spøkelse, mens voksne kan leke kunstmaler.

bedsheet-ghost

«Å TA KVELDEN» / «Å TA NATTA»
Noe av det aller verste man kan gjøre overfor de som mener de har lakenskrekk eller andre søvnproblemer er å skrive slikt som dette: «Nå tar jeg kvelden her» eller «Nei, nå tar jeg natta». Dette kan virke svært truende og medføre at de blir liggende våken absolutt hele natta av redsel for at noen skal komme og ta den! Fenomenet kalles våkenatt og skal nå forskes på. Alle har rett på søvn og ingen bør skremmes vettet av ved at andre sier slikt. Vis hensyn til hverandre, si heller: God kveld og sov godt !

-Cowboy-
Som ønsker alle en fredfull natt!

scary

Norsk Redneck Forening

Norsk Redneck Forening har alltid eksistert. Folk har bodd på bygdene i generasjoner. De har klart seg med de hadde, hjalp hverandre etter evne og hadde fester sammen. Den gangen het det bygdefolk som hadde fest på lokalet og kjørte til og fra fest med traktor og hengeren full av folk.

Andre innlegg

Samarbeidspartnere